ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2014 - ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΗ 2014

Εφτασε ο Μάιος, και οι εκλογές. Να προσπαθούν να μας φράξουν το δρόμο προς τη θάλασσα, και να μας αποκόψουν από το συναισθηματικό μας σώμα, δεν γίνεται. Ίσως ένας παράξενος αστρολογικός συνδυασμός, με την επικοινωνία ολένα να δυσκολεύει, τη διάθεση ματαιωμένη τη μοναχικότητα να χτυπά την πόρτα, εμείς επιμένουμε σας προσκαλούμε στις ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2014!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΗ, ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΜΑΣ

και σας περιμένουμε, ΑΠΟ ΤΙΣ 12.00 ΜΕΧΡΙ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ!

Δέκα και πλέον χρόνια τώρα, είναι θεσμός, Αλλά κάθε χρόνο έχει άλλο χρώμα, παρόλο που τα βήματα είναι παρόμοια, το μενού σχεδόν ίδιο, τα κρασιά περίπου γνωστά, και ο πεύκος με τον περιβάλλοντα χώρος γνώριμος.

Κοπιάστε και βάλτε την συνεισφορά σας στην κοινή μας «σούπα» κάτω από τον πεύκο. Ψηφίστε νωρίς και μετά σας περιμένουμε


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

12.00 – 13.00
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ, ΞΑΠΟΣΤΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟ, ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ

Με χυμούς σταφυλιού, παγωμένες γρανίτες και μουστοκούλουρα
για την γνωριμία με τους παρευρισκόμενους και τον χώρο.

ΟΡΕΚΤΙΚΑ
13.00 – 14.00:
ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ

Οι αποτυπώσεις των μικρών μας φίλων

ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ & ΑΜΠΕΛΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Αφήγηση παραμυθιών και κατασκευές
Κατερίνα - Τατιάνα

13.00 – 13.30:
«Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΜΠΕΛΙ»

Ξενάγηση στη βιολογική αμπελοκαλλιέργεια και τις βιοδυναμικές αρχές
Γνωριμία με το αμπέλι από τον Δημήτρη Γεώργα

14.00-14.30:
«ΙΣΟΠΟΔΑ: ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΖΩΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΙΟΥ»

μια έρευνα του Γεωπονικού Παν/μιου από τον Γ. Χιντζόγλου


14.30-15.00:
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ?

από τον Μάριο Δεσύλλα

15.00 – 17.30
ΤΡΩΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:

Μια περιήγηση στα κρασιά της Οικογένειας Γεώργα που συνδέονται γευστικά και συνδυάζονται με ελαφρύ βιοεδέσμα από τα χεράκια της Μαρίας. Γευστικές προτάσεις που δοκιμάζουμε και σχολιάζουμε όλοι μαζί. Επίσης απολαμβάνουμε τις γευστικές προσφορές των παρευρισκομένων.

ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ
16.30-17.00
ΟΙ ΑΜΠΕΛΟΪΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ

Η αστρο-βοτανο-ολιστική σοφία, του μύθου στο σήμερα
Μαριλένα Μοσχούτη

17.30-17.45:
«Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ»

Μια αμπελοϊστορία του Π. Κοέλο
από την Κατερίνα & Τατιάνα

18.00 – 19.00:
«ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ …»

Μοιραζόμενοι αλληλο-υποστηριζόμαστε από την Μαρία Σφέτκου-Γεώργα

19.00 – … :
ΤΡΑΓΟΥΔΙ

¶σματα και Τραγούδια χορωδιακά
Με τραγούδι όλοι μαζί απολαμβάνουμε τη μέρα που φεύγει και καλοδεχόμαστε το δειλινό

 

___________________________________________________________

ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2013 - ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Θέλοντας να μοιραστούμε την υπαίθρια γιορτή που κάνουμε στον αμπελώνα σας καλούμε την Κυριακή 12 Μάη στο αμπέλι μας στα Σπάτα. Φέτος υπάρχουν μια σειρά από παρουσιάσεις και βιωματικά μίνι σεμινάρια σχετικά με το αμπέλι όπου μπορείτε ελεύθερα να συμμετάσχετε. Ξεναγούμε παρατηρώντας τις ιδιαιτερότητες τού βιολογικού αμπελιού. Κάτω από τον μεγάλο πεύκο, με δροσιστικά προϊόντα βιολ. σταφυλιού. Παιδιά ευπρόσδεκτα. Σκυλιά με ευθύνη του συνοδού των.

Συμμετοχή
Είναι δωρεάν. Όμως επειδή προηγείται προετοιμασία φαγητού, για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας παρακαλούμε να δηλωθεί τηλεφωνικά η συμμετοχή σας στο τηλ. 210 66 33 345 έως 17:00 Σαββάτο 11/5. Εαν θέλετε να συμμετάσχεται στις δραστηριότητες καλό θάναι νάστε στον αμπελώνα στα Σπάτα την Κυριακή πρωί στις 11:30

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ - ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2013

12.00 ? 13.00:
Προσέλευση, ξαπόσταμα κέρασμα:
Σιγα- σιγά μαζευόμαστε κάτω από τον πεύκο, γνωριζόμαστε, δροσιζόμαστε με παγωμένο σταφυλόνερο, χυμούς σταφυλιού και παγωμένη γρανίτα σταφύλι

13.00 ? 14.00:
«Ο κύριος Αμπέλης, βιος & πολιτεία »
Ο Δημήτρης Γεώργας συστήνει τους φίλους του στον παρακείμενο αμπελώνα

13.00 ? 14.00:
Ψάχνω βρίσκω ζωγραφίζω φτιάχνω
Οι αδελφές Γεώργα σε αμπελοδράσεις για τους μικρούς μας φίλους

14.30 ? 16.30:
Γεύμα και Γευστική δοκιμή: Μια περιήγηση στα κρασία της Οικογένειας Γεώργα
Δοκιμάζουμε όλοι μαζί μια - μια ετικέτες κρασιών της Οικογένειας, συζητάμε τα γευστικά χαρακτηριστικά τους με και το τέριασμα με το έδεσμα που το συνοδεύει. Γευστικές προτάσεις για τους συνδυασμούς τους. (Δοκιμάζουμε όλοι μαζί ένα κρασί κάθε φορά). Φέρτε το ποτήρι σας. Επίσης απολαμβάνουμε και τις γευστικές προσφορές των παρευρισκομένων.

16.30 ? 17.15:
«Αμπέλι, από τον Διόνυσο στον Χριστό και την βιοδυναμική γεωργία»
Ο φίλος-σοφός Μάριος παρουσιάζει την ερευνά του για τα διαχρονικά μηνύματα των μύθων και παραδόσεων του αμπελιού φωτίζοντας την πανάρχαια σχέση φυτού - ανθρώπου

17.30 ? 18.30:
«Θεατροχρώματα αμπελιού»
Μια θεατρική αναζήτηση με οδηγό το χρώμα της Τζένης Δοντά

19.00 ? 20.30:
¶σματα & Τραγούδια
Για να ευλογήσουμε όλοι μαζί τη μέρα που φεύγει και να καλοδεχτούμε το δειλινό

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εξοπλισμός


Για να απολαύσετε με άνεση τις δραστηριότητες που είναι υπαίθριες και οι περισσότερες γίνονται μέσα στον αμπελώνα, θα πρέπει να μην ξεχάσετε να φοράτε :
? κλειστά παπούτσια για χώμα.
? Μακρύ παντελόνι και κάλτσες για προστασία από τα ξερά αγριόχορτα.
? Προστασία από τον ήλιο, καπέλο / γυαλιά ηλίου.
? Ζακέτα (αέρας / εάν πρόκειται να συνεχίσετε μετά την δύση)
? Μπουκάλι με νερό
? Υπαίθριο καθισματάκι / στρωσίδια ή σκαμνάκια καρέκλες

Για ξεκούραση


Στο υπαίθριο χώρο θα βρείτε δροσιστικούς βιολ. χυμούς σταφυλιού, γρανίτες σταφυλιού. Υπάρχουν συνοδευτικά για το κρασί βιολογικά εδέσματα. Εαν επιθυμείτε πλήρες γεύμα είστε ευπρόσδεκτοι με το φαγητό σας για να το απολαύσετε με την παρέα σας.

Πως θα έρθεται

Προσέλευση δημόσια μεταφορικά μέσα Λεωφορεία ΟΑΣΑ Αφετηρίες Μετρό Δουκισα Πλακεντία / Εθνική Αμυνα προς Σπάτα / Αρτέμιδα
Βιολογικός Αμπελώνας Οικογένειας Γεώργα βρίσκεται στη θέση Γιαλού, στην είσοδο των Σπάτων από την Αθήνα. Κατεβαίνετε στην στάση λεωφορείου Αγ. Νικόλαος που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Σπάτων, λίγο πριν την είσοδο στο χωριό των Σπατων. Από εκεί απέχει / περπατάτε 250μ. βόρεια. Η γιορτή είναι στον αμπελώνα, κάτω από τον μεγάλο πεύκο που βρίσκεται στην μέση του αμπελώνα.

Προσέλευση με μετρό + προαστιακός + Λεωφορείο
Μετρό (για Αεροδρόμιο- απευθείας με συρμούς προαστιακού, αλλιώς αλλαγή Δούκ. Πλακεντία) ? σταθμός Κάντζα ?- Λεωφορεία Σπάτων ή / και Αρτέμιδας διαδρομή περίπου 15? - Αποβίβαση Στάση Αγ. Νικόλαος (λιγο πριν την είσοδο στα Σπάτα)
(Το κτήμα βρίσκεται κοντά στην λεωφόρο Σπάτων (είσοδος από Αθήνα) λίγο πριν τα Σπάτα). Περνάτε απέναντι και παίρνεται τον δρόμο δίπλα από την τσιμεντένια στάση. Προχωράτε μέχρι το τέλος του δρόμου και στρίβεται δεξιά στον χωματόδρομο ακολουθώντας την σειρά με της ελιές που είναι τα όρια του κτήματος. Συνεχίζεται το περπάτημα στον πρώτο δρόμο στα αριστερά μέχρι τον μεγάλο πεύκο που φαίνεται στο βάθος. (απόσταση για περπάτημα 250μ. από την στάση).

Προσέλευση με ΙΧ από Λεωφ. Μεσογείων (χωρίς διόδια)
Από Αθήνα Λεωφ. Μεσογείων > Αγ. Παρασκευή > Σταυρός κάτω από τον κόμβο προς Ραφήνα > 500 μ. μετά τον κόμβο, δεξιά προς Σπάτα / Αρτέμιδα. 5 χλμ. περίπου λίγο πριν την είσοδο Σπάτων (300μ. περίπου) πριν από ελαφρά δεξιά στροφή, στρίβεται αριστερά στην λευκή πινακίδα «Γεωργικά Μηχανήματα ? Ελαιουργείο Παπαχρήστου» Στα αριστερά, λοιπόν ακολουθείται τον κάθετο στην λεωφόρο δρόμοοδός Πηγάδι Κυριάκου. Στο τέλος του χωματόδρομο παρκάρετε Στα αριστερά [είναι το όριο του αμπελώνα] ακολουθούμε με τα πόδια τον πρώτο δρόμο δεξιά μέχρι τον μεγάλο πεύκο με το σπιτάκι που φαίνεται στην μέση του αμπελώνα (απόσταση 100μ.)

Προσέλευση με ΙΧ από Αττική Οδό
Οδικώς από Αττική Οδός έξοδος 18 Παιανία-Σπάτα, αριστερά προς Σπάτα > μέσα στα Σπάτα στην στρογγυλή πλατεία κατεύθυνση προς Αθήνα > μετά τα Γήπεδα και φανάρια S/M Βερόπουλος > ίσια ακολουθείται την Λεωφόρο Σπάτων προς Αθήνα για 300μ. > μετά ελαφρά αριστερή στροφή > λευκή πινακίδα «Γεωργικά Μηχανήματα ? Ελαιουργείο Παπαχρήστου» αμέσως δεξιά παίρνετε τον κάθετο στην λεωφόρο οδός Πηγάδι Κυριάκου> ακολουθείται και στο τέλος του δρόμου είναι ο αμπελώνας, Παρκάρουμε εδώ > Ακολουθούμε με τα πόδια το χωματόδρομο στα αριστερά με τις ελιές [όριο του αμπελώνα] και στον πρώτο δρόμο δεξιά μέχρι τον μεγάλο πεύκο με το σπιτάκι που φαίνεται στη μέση του αμπελώνα. (απόσταση 100μ.)

Τριγύρο Εκδρομικοί Συνδυασμοί
Επίσκεψη στα κοντινά οινοποιεία ΕΝΟΑΑ
Πουλιά & ζώα από όλο τον κόσμο «Αττικό Πάρκο» 200μ. από αμπελώνα (ανοικτό μέχρι την δύση του ηλίου)
Περίπατος επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ναού της Αρτέμιδος στην Βραώνα το πάρκο και ίσως με μπάνιο (9 χλμ.)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 66 33 345 γραφεία
210 66 30 136 οινοποιείο
6977975222 κιν. Δημήτρης Γεώργας
6977547240 κιν. Μαρια Γεώργα

________________________

 

____________________________________________________

ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2012 - ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

12.00 – 13.00:
Προσέλευση, ξαπόσταμα κέρασμα: Χυμοί σταφυλιού και παγωμένες γρανίτες, γνωριμίες με τους παρευρισκόμενους και τον γύρω χώρο.

13.00 – 13.45:
Δημήτρης Γεώργας: «Γνωριμία με τον οργανισμό «αμπέλι», τη βιολογική αμπελοκαλλιέργεια και αρχές βιοδυναμικής καλλιέργειας»

14.00 – 15.00:
Μαριλένα Μοσχούτη: «Η συκιά μας και το αμπέλι μας» Η Μαριλένα μοιράζεται μαζί μας την γνώση της για δύο τόσο οικεία και συνάμα πανάρχαια φυτά μας, τη συκιά και το αμπέλι, καθώς και την αντίληψή μας για αυτά σε άλλες εποχές και σήμερα.

15.00 – 16.30:
Γεύμα και Γευστική δοκιμή: Μια περιήγηση στο κάθε κρασί της Οικογένειας Γεώργα συνοδεία ελαφρού εδέσματος. Γευστικές προτάσεις για τους συνδυασμούς τους. (Δοκιμάζουμε όλοι μαζί) Επίσης απολαμβάνουμε και τις γευστικές προσφορές των παρευρισκομένων.

16.30 – 17.15:
Μάριος Δεσύλας: Παλαιοί μύθοι και αρχαίες καλλιεργητικές παραδόσεις. Ο Μάριος παρουσιάζει την ερευνά του για τα διαχρονικά μηνύματα των μύθων και παραδόσεων που έχουν σχέση με τα φυτά και την υπηρέτηση τους

17.30 – 18.00
Σταύρος Μούστελος: «Η δύναμη του αμπελιού μέσα μας» Ένας διαλογισμός για να αισθανθούμε τη ζωτική ενέργεια του αμπελιού.

18.30 – 19.00:
Μαρία Ανδρεουλάκη, ρεφλεξολόγος: «Ρεφλεξολογικές εξερευνήσεις για τους αγαπημένους μας!» Με το ζευγάρι μας (παιδί ή ενήλικο), επί τόπου, μοιραζόμαστε και απολαμβάνουμε απλές τεχνικές χαλάρωσης και αυτοΐασης. (ελλείψει ζευγαριού μπορούμε να δουλέψουμε και στον εαυτό μας). Χρειαζόμαστε μόνο τα χέρια μας! Όλες οι άλλες αισθήσεις ευπρόσδεκτες - όραση, ακοή, γεύση, όσφρηση, και η έκτη αίσθηση!

19.00 – 21.00:
¶σματα & Τραγούδια : για να ευλογήσουμε όλοι μαζί τη μέρα που φεύγει και να καλοδεχτούμε τη νύχτα που έρχεται!
__________________________________________________

ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2011 - ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Θέλοντας να μοιραστούμε την υπαίθρια γιορτή που κάνουμε στον αμπελώνα σας καλούμε την Κυριακή 15 Μάη στα Σπάτα. Φέτος υπάρχουν μια σειρά από παρουσιάσεις και βιωματικά μίνι σεμινάρια σχετικά με το αμπέλι όπου μπορείτε ελεύθερα να συμμετάσχετε. Ξεναγούμε παρατηρώντας τις ιδιαιτερότητες τού βιολογικού αμπελιού. Κάτω από τον μεγάλο πεύκο, με δροσιστικά προϊόντα βιολ. σταφυλιού. Παιδιά ευπρόσδεκτα. Σκυλιά με ευθύνη του συνοδού των.

Συμμετοχή
Είναι δωρεάν. Όμως επειδή προηγείται προετοιμασία φαγητού, για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας παρακαλούμε να δηλωθεί τηλεφωνικά η συμμετοχή σας στο τηλ. 210 66 33 345 έως 15:00 Σαββάτο 14/5. Εαν θέλετε να συμμετάσχεται στις δραστηριότητες καλό θάναι νάστε στον αμπελώνα στα Σπάτα στις 11:30


Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

12:00
Γνωριμία με τον οργανισμό «αμπέλι»

Γεώργας Δημήτρης, Αμπελουργός - οινοποιός
Ξενάγηση -μέσα στο αμπέλι- στη βιολογική αμπελοκαλλιέργεια, τις αρχές βιοδυναμικής όπως τις εφαρμόζει η «Οικογένεια Γεώργα»

13:15
Αμπέλος η Αληθηνή

Μαριος Δεσυλλας, Γεωπόνος - σύμβουλος ομοιοδυναμικής γεωργίας
Το αμπέλι και οι αναφορες του σε παλαιά κειμενα

13:00 (Παράλληλα)

Ζωγραφίζω ετικέτα κρασιού Χρυσούλα, Μυρτώ Γεώργα, Για παιδιά
Εργαστήρι με χρώματα, κολλάζ και υλικά από τη φύση όπου δημιουργώ την ετικέτα που μου αρέσει. Βραβεύση
Διατίθενται υλικά (χαρτί, μαρκαδόροι, κηρομπογιές, κόλλες, ψαλίδια, έντυπο & φυσικό υλικό)

13:30 (Παράλληλα)

Ψάχνω μες τ’ αμπέλι Χρυσούλα, Μυρτώ Γεώργα, Παιχνίδι

14.00
Γευστική περιήγηση

Μαρία & Δημήτρης Γεώργα
Γευστική δοκιμή για κάθε κρασί της Οικογένεια Γεώργα, με συνοδεία ιδιαίτερου ελαφρού βιολογικού εδέσματος, που με αγάπη ετοιμάζει η Μαρία Γεώργα.
Δοκιμάζουμε όλοι μαζί και συζητάμε γευστικές προτάσεις & συνδυασμούς του.

15:00 (Παράλληλα)
Πολυφωνικά της Αλβανίας

Ντεμίρ και ομάδα
Οι ¶νθρωποι που μας βοηθάνε στα αμπέλια τραγουδάνε για αυτό

16:00
Τα βότανα του αμπελιού (αγριοκαλέντουλα)

Μαριλένα Μοσχούτη, Βοτανολόγος - Ιριδολόγος
Ξενάγηση στα βότανα που συντροφεύουν το αμπέλι όπως η Μαριλένα ξέρει να συνδυάζει

17:00
Ευχαριστόντας την καρδία του αμπελιού

Έλενα Γκόγκου, Καλλιτέχνης Θεραπεύτρια
Εργαστήρι όπου κατασκευάζουμε στεφάνια και καρδιές με υλικά από το αμπέλι για να του εκφράσουμε την αγάπη μας.
Συνοδεύουμε με αυτοσχέδια τραγούδια και ποιήματα

18:00
Θεατρικό Παιχνίδι μέσα στο αμπέλι

Μαρια Σφέτκου – Γεώργα Παιδαγωγός - Σύμβουλος ψυχικής υγείας
Βιωματικό εργαστήρι μέσα στο αμπέλι με επικέντρωση στο φυτό αμπέλι

18:30
Φρέσκιες Αμπελωνότες Διάφοροι φίλοι, μουσικοί
Κάτω από τον πεύκο τραγούδι και ζωντανές νότες που απευθύνονται στο αμπέλι και σ’εμάς

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εξοπλισμός
Για να απολαύσετε με άνεση τις δραστηριότητες που είναι υπαίθριες και οι περισσότερες γίνονται μέσα στον αμπελώνα, θα πρέπει να μην ξεχάσετε να φοράτε :
• κλειστά παπούτσια για χώμα.
• Μακρύ παντελόνι και κάλτσες για προστασία από τα ξερά αγριόχορτα.
• Προστασία από τον ήλιο, καπέλο / γυαλιά ηλίου.
• Ζακέτα (αέρας / εάν πρόκειται να συνεχίσετε μετά την δύση)
• Μπουκάλι με νερό
• Υπαίθριο καθισματάκι / στρωσίδια

Για ξεκούραση
Στο υπαίθριο χώρο θα βρείτε δροσιστικούς βιολ. χυμούς σταφυλιού, γρανίτες σταφυλιού. Υπάρχουν συνοδευτικά για το κρασί βιολογικά εδέσματα. Εαν επιθυμείτε πλήρες γεύμα είστε ευπρόσδεκτοι με το φαγητό σας για να το απολαύσετε με την παρέα σας.

Πως θα έρθεται

Προσέλευση δημόσια μεταφορικά μέσα Λεωφορεία ΟΑΣΑ Αφετηρίες Μετρό Δουκισα Πλακεντία / Εθνική Αμυνα προς Σπάτα / Αρτέμιδα
Βιολογικός Αμπελώνας Οικογένειας Γεώργα βρίσκεται στη θέση Γιαλού, στην είσοδο των Σπάτων από την Αθήνα. Κατεβαίνετε στην στάση λεωφορείου Αγ. Νικόλαος που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Σπάτων, λίγο πριν την είσοδο στο χωριό των Σπατων. Από εκεί απέχει / περπατάτε 250μ. βόρεια. Η γιορτή είναι στον αμπελώνα, κάτω από τον μεγάλο πεύκο που βρίσκεται στην μέση του αμπελώνα.

Προσέλευση με μετρό + προαστιακός + Λεωφορείο
Μετρό (για Αεροδρόμιο- απευθείας με συρμούς προαστιακού, αλλιώς αλλαγή Δούκ. Πλακεντία) – σταθμός Κάντζα –- Λεωφορεία Σπάτων ή / και Αρτέμιδας διαδρομή περίπου 15‘ - Αποβίβαση Στάση Αγ. Νικόλαος (λιγο πριν την είσοδο στα Σπάτα)
(Το κτήμα βρίσκεται κοντά στην λεωφόρο Σπάτων (είσοδος από Αθήνα) λίγο πριν τα Σπάτα). Περνάτε απέναντι και παίρνεται τον δρόμο δίπλα από την τσιμεντένια στάση. Προχωράτε μέχρι το τέλος του δρόμου και στρίβεται δεξιά στον χωματόδρομο ακολουθώντας την σειρά με της ελιές που είναι τα όρια του κτήματος. Συνεχίζεται το περπάτημα στον πρώτο δρόμο στα αριστερά μέχρι τον μεγάλο πεύκο που φαίνεται στο βάθος. (απόσταση για περπάτημα 250μ. από την στάση).

Προσέλευση με ΙΧ από Λεωφ. Μεσογείων (χωρίς διόδια)
Από Αθήνα Λεωφ. Μεσογείων > Αγ. Παρασκευή > Σταυρός κάτω από τον κόμβο προς Ραφήνα > 500 μ. μετά τον κόμβο, δεξιά προς Σπάτα / Αρτέμιδα. 5 χλμ. περίπου λίγο πριν την είσοδο Σπάτων (300μ. περίπου) πριν από ελαφρά δεξιά στροφή, στρίβεται αριστερά στην λευκή πινακίδα «Γεωργικά Μηχανήματα – Ελαιουργείο Παπαχρήστου» Στα αριστερά, λοιπόν ακολουθείται τον κάθετο στην λεωφόρο δρόμοοδός Πηγάδι Κυριάκου. Στο τέλος του χωματόδρομο παρκάρετε Στα αριστερά [είναι το όριο του αμπελώνα] ακολουθούμε με τα πόδια τον πρώτο δρόμο δεξιά μέχρι τον μεγάλο πεύκο με το σπιτάκι που φαίνεται στην μέση του αμπελώνα (απόσταση 100μ.)

Προσέλευση με ΙΧ από Αττική Οδό
Οδικώς από Αττική Οδός έξοδος 18 Παιανία-Σπάτα, αριστερά προς Σπάτα > μέσα στα Σπάτα στην στρογγυλή πλατεία κατεύθυνση προς Αθήνα > μετά τα Γήπεδα και φανάρια S/M Βερόπουλος > ίσια ακολουθείται την Λεωφόρο Σπάτων προς Αθήνα για 300μ. > μετά ελαφρά αριστερή στροφή > λευκή πινακίδα «Γεωργικά Μηχανήματα – Ελαιουργείο Παπαχρήστου» αμέσως δεξιά παίρνετε τον κάθετο στην λεωφόρο οδός Πηγάδι Κυριάκου> ακολουθείται και στο τέλος του δρόμου είναι ο αμπελώνας, Παρκάρουμε εδώ > Ακολουθούμε με τα πόδια το χωματόδρομο στα αριστερά με τις ελιές [όριο του αμπελώνα] και στον πρώτο δρόμο δεξιά μέχρι τον μεγάλο πεύκο με το σπιτάκι που φαίνεται στη μέση του αμπελώνα. (απόσταση 100μ.)

Τριγύρο Εκδρομικοί Συνδυασμοί
Επίσκεψη στα κοντινά οινοποιεία ΕΝΟΑΑ
Πουλιά & ζώα από όλο τον κόσμο «Αττικό Πάρκο» 200μ. από αμπελώνα (ανοικτό μέχρι την δύση του ηλίου)
Περίπατος επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ναού της Αρτέμιδος στην Βραώνα το πάρκο και ίσως με μπάνιο (9 χλμ.)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 66 33 345 γραφεία
210 66 30 136 οινοποιείο
6977975222 κιν. Δημήτρης Γεώργας
6977547240 κιν. Μαρια Γεώργα