Τσάι με σταφύλι

Πάρε το πράσινο τσάι μαζί σου
Τόνωση σταφυλιού - χαμηλές θερμίδες

Συνδυάζοντας τις ευεργετικές ιδιότητες του φρέσκου σταφυλιού με αυτές του πράσινου τσαγιού, σας προσφέρουμε ένα φυσικό τονωτικό ρόφημα για κάθε μέρα. Η λεπτή γεύση και η οξύτητα του λευκού σταφυλιού τονίζεται από τις ήπιες τανίνες του πράσινου τσαγιού, προσδίδοντας την ενέργεια και τόνωση που χρειαζόμαστε καθημερινά, είτε γιά διανοητική εργασία στο γραφείο, είτε γιά σωματική δραστηριότητα στην εκδρομή, σπόρ.

Παρασκευάζουμε οι ίδιοι τα εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού. Χρησιμοποιούμε τις πλούσιες σε αντιοειδωτικά και αζύμωτες ποικιλίες πράσινου τσαγιού με ολόκληρο φύλλο, που καλλιεργούνται βιολογικά στις φυτείες Wukou-Ruikang. Σε μικρότερο ποσοστό τις ποικιλίες τσαγιού με λεπτές γεύσεις και πολύπλοκες τανίνες -μικρής ζύμωσης- της περιοχής Yunnan DeMaio της Κίνας, που επίσης καλλιεργούνται βιολογικά.

Με αυτές συνοδεύουμε τις λευκές αρωματικές ποικιλίες βιολογικών σταφυλιών της Αττικής, χωρίς καμιά προσθήκη ζάχαρης, χρωμάτων, συντηρητικών, ενισχυτικών γεύσης και φυσικά χωρίς φιλτράρισμα.

Ο χυμός από 260 γραμ. νωπού σταφυλιού, βρίσκεται μέσα σε ένα κουτάκι 0,25 λίτρου χυμού τσάι σταφύλι.

Eίναι τσάι, πράσινο και κάπως δυνατό μάλιστα, καθώς μιά συσκευασία 250ml. χυμού τσαί σταφύλι, αντιστοιχεί με ένα φλυζάνι τσάι, αφού περιέχει ένα φακελλάκι με 2 γρ. βιολ. φύλλα ξερού πράσινου τσαγιού.

Επιπλέον χρησιμοποιούμαι γιά όξυνση χρησιμοποιούμε πούλπα βιολογικής ασερόλα (Malpighia emarginata). Είναι ένας αειθαλής τροπικός θάμνος ξυνού άγριου κερασιού, που ευδοκιμεί στην κεντρική Αμερική, που μαζί με την αγριοτριανταφυλιά, απότελεί φυσική πηγή με ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.

Έτσι δημιουργούμε ένα αυθεντικό προϊόν που αποτελεί άριστη φυσική πηγή τόνωσης, ενέργειας, ιχνοστοιχείων, αλλά και σιδήρου και ασβεστίου, με υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες, που συμβάλουν στην άμυνα του οργανισμού.

Ιδανικό τονωτικό ρόφημα που προσδίδει ενέργεια στις απαιτητικές δραστηριότητες της ημέρας, ενώ ταυτόχρονα είναι χαμηλό σε θερμίδες, φτιαγμένο ιδιαίτερα γιά γυναίκες. Κατάλληλο για ειδικευμένες δίαιτες ενηλίκων και αθλητές, με ευεργετικές ιδιότητες για το πεπτικό σύστημα και την καθημερινή τόνωση του οργανισμού.

Όπως έχουν δείξει έρευνες (USDA 2004), ο χυμός του σταφυλιού βρίσκεται στην κορφή των φρούτων και λαχανικών, χάρις στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές φυτικές ουσίες. Το τσάι τις ενισχύει όλες αυτές με τις επιπλέον πλούσιες αντιοξειδωτικές και ευγενικές τανίνες του. Ονομάζονται προανθοκυανίδες και είναι μέλη της οικογένειας των φυτικών φλαβανοειδών. Σχετίζονται με πολλούς τρόπους με την καλή υγεία, καθώς περιλαμβάνουν δύο από τους μεγαλύτερους εξολοθρευτές για την πρόληψη της καρδιοπάθειας και του καρκίνου.

Σε χάρτινη ατομική συσκευασία 0,25L με καλαμάκι, φοριτή αναζωογόνηση στο γραφείο την εκδρομή και εκεί που δεν έχετε ένα τσάι όπς ακριβώς το θέλετε εσείς, χωρίς πρόσθετα και γλυκαντικές ουσίες. Αναζητήστε τους στα μαγαζιά βιολογικών προϊόντων.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΣΑΪ - ΣΤΑΦΥΛΙ
(ανά 100 ml.)
 
 Τσάι Σταφύλι
 Λευκό Σταφύλι
 
Λιπαρά
(σε γρ.)
 0,01
 0,04
 
Πρωτεΐνες
(σε γρ.)
 0,2
 0,2
 
Υδατάνθρακες (σε γρ.)
 10
 15,8
 
Ενέργεια
(σε kcal)
 41
 64
 
Βιταμίνη C
(σε mg)
 0,3
 0,2