Μαιος 2019

Ανοιξη στον Αμπελωνα

Μυρωδιες στον αμπελώνα από τα αγρια βοτανα και ζιζανια που σταδιακά ανθιζουν χρωματίζοντας τον αμπελώνα αλλοτε ή μωβ και αλλοτε κιτρινο. Δυσκολη και η μαχη του αμπελουργού με τα χορταρια που επαναφύονται παντού φετος. Οι νεαροί βόστριχοι του ετοιμαζονται να ανθισουν και να ξεκινησουν την πορεία τους τα τσαμπιά του σταφυλιού. Οι βροχες συνεβαλαν θετικα στην γονιμότητα εδάφους, ενώ τα κρύα του χειμώνα αναχαιτησαν το εντομα και μειωσαν τον πληθυσμό των μικροοργανισμούς, συμβαλλοντας ίσως σε μιά καλή χρονιά.


Εξελίσσονται τα αρώματα των φετινών οίνων στην φιάλη. Οι δυο ετικέτες φυσικών πορτοκαλί οίνων Σαββατιανού και Ρετσίνας 2018 συγκεντρώνουν εξαιρετικά σχόλια, ενώ διατιθεται και ο νεαρός ερυθρός SEiRA#3 '18 και το ροζέ FLIRT.

Διαθεσιμοι οι φρέσκοι οι βιολογικοί οινοι του 2018, των ποικιλιών Σαββατιανό - Μαλαγουζια το νεαρό ξηρο Chardonnay - Σαββατιανο και το "απαλό" νουβώ ερυθρό Merlot-Σαββατιανο μαζί με το Melot - Syrah που διατίθενται σε οικονομική ευκαμπτη συσκευασία 1,5L, κατάλληλη για αλκοολουχα τρόφιμα

Τα φρεσκα βιολογικά κρασία, στην οικονομική συσκευασία του ασκού 1,5 λίτρου, λαμβάνουν θετικά σχόλια, τόσο για τα ποικιλιακά αρώματα όσο και για την κομψή εμφάνιση στην ενδιαφέρουσα χωρητικότητα και τιμή (στο κόστος μιάς φιάλης, το περιεχόμενο δύο φιαλών 2Χ750ml.) Στις φιάλες βρισκεται και το νεαρό ερυθρωπό ημιξηρο Φλερτ το νεαρο ερυθρό Merlot - Syrah.

Προτιμήστε το πιστοποιημένο "βιολογικό κρασί". Ειναι η καλύτερη εκφραση βιολογικότητας και βιολογικότερο από το "κρασί από σταφύλι βιολογικής γεωγίας" καθώς πιστοποιηται επιπλέον και η διαδικασία οινοποιησης οσο αφορά τις τεχνικές και τις ουσιες.

Ειναι θεσμοθετημένη και πιστοποιήται πλέον η διαδικασία της βιολογική οινοποίησης. Έτσι η ενδειξη Βιολογικός Οίνος, εμφανίζεται στις ετικέτες ολων οίνων μας μετά 2012. Αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω οίνοι, ελέγχονται επιπλέον και ώς προς τις επιτρεπομενες μεθοδους της οργανικής οινοποίησης και τα χαμηλα επιπεδα θειωδους που έχει θεσπίσει η ΕΕ.

Μια σημαντική η οινική προόδος, από το μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενο όρο "Οίνος από σταφύλι βιολογικής καλλιέργειας" που περιοριζόταν στον έλεγχο του τρόπου καλλιέργειας του σταφυλιού, ενώ τώρα αξιολογεί τις οινολογικές ουσίες και μεθόδους που ακολουθούνται στην οινοποίηση των βιολογικών οινων.

Τοπική πρόβλεψη καιρού στην περιοχή των αμπελώνων μας από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

 
Τρύγος #46

(1972 - 2018)


 


Αντιμετωπίζουμε τη κρίση Αγοράζοντας Ελληνικά

 

 

 

 

 

 

Ανοιχτές Πόρτες 2019

Κυριακή 19 Μαΐου

12:30-16:30

Περπατηστε & Δοκιμαστε μεσα στον ανοιξιατικο αμπελωνα

 

Συζηταμε & Δοκιμάζουμε

ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΟΙΝΟΥΣ & ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥΣ ΗΜΙΑΦΡΩΔΕΙΣ ΡΟΖΕ

 

Ελευθερη εισοδος με δηλωση συμμετοχής

Πληροφοριες - Οδηγιες


___________________

Drink Flirt 2018

Κυριακή 9 Ιουνιου - Athens Hilton

______________________

Παρε μαζί σου το κρασι στο πουκγι

με δυο φιάλες φρεσκο βιολ. κρασί

Οικονoμική ευκαμπτη συσκευασία περιεχομένου δύο φιαλών & φιλική για περιβάλλον & άνθρωπο, συσκευασία -κατάλληλη γιά αλκοολούχα τρόφιμα Ταξιδεύει ευκολά μαζί σας, στο βουνό και την θάλασσα, ενώ διατηρεί τα αρώματα το φρέσκου βιολογικού κρασιού και μετά το ανοιγμα.

____________________________

Δοκιμάστε τα νεα προιοντα μας

Φυτικο νερο σταφυλής

____________________________

 

Ολα τα προϊόντα μας είναι κατάλληλα γιά χορτοφάγους

δεν περιέχουν καμμία ζωική ύλη

Πιστοποίηση Vegan UK

 

________________________________