Μαρτιος 2025
Οι νεαρες ετικετες 2024 Tα κλαδεματα ολοκληρωθηκαν, το αμπελι ξυπνα, Τα νεαρα κρασια εξελισουν στα μπουκαλια τα δευτερογενη τους αρωματα. Απολαυστε τα κρασια της σειρας Retsina Black Label 2022, που εχουν πλεον αναδειξει την παλετα τριτογενών αρώματων, την φινετσα της Μαλαγουζιας με το Ασυρτικο και το ωριμο Μανδηλαρι. Το ροζε Μανδηλαρι 22 διακριθηκε με χρυσο μεταλιο στον διεθνη διαγωνισμο βιολ. οινων στην Γερμανια. Συνοδευστε τους μεζεδες με τις δροσερές φυσαλιδες με εναν απο τους φυσικους αφρώδεις οινους στις σειρας Ancestral '23, με το λευκο τραγανο Σαββατιανο στο Yomatari, το ιδιαιτερα πικαντικο αφρωδες ροζε Piperato και το κερασενιο Kokkineli
Διαθεσιμοι οι φρεσκοι οινοι '24 στην οικονομική συσκευασια του ασκου δυο φιαλών δηλ. πουγκι 1,5L με την κουκουβαγιά, Hoot Amper και Hoot Light Red του 2023-24, το ροζε Merlot Grenage R, το Σαββατιανο το Chardonnay και το μεστό Merlot-Syrah, που διατίθενται σε οικονομική ευκαμπτη συσκευασία Pouch 1,5L καταλληλη για αλκοολουχα τρόφιμα. Η οικονομική συσκευασία του ασκού 1,5 λίτρου, κανει προσιτη την ποιοτητα των οινων μας στην ειδική ευκαμπτη συσκευασια με την διπλασια χωρητικότητα, και καλη τιμή (κοντα στο κόστος της μιάς φιάλης, για περιεχόμενο δύο φιαλών 2Χ750ml.) Ναι, ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ειναι υπαρκτος και προδιαγραφεται, οχι ομως στην Ελλάδα Στην Γαλλία ο ΙΝΑΟ εχει αναγνωρίσει και προδιεγραψει την χρήση του όρου / σηματος Οινος φυσικής μεθοδου οινοποιησης. Αποτελεσμα της δουλειας του πρωτοπορου γαλλικου συνθηκατου με 250+ οινοπαραγωγούς του ειδους, που εδειξαν τον δρομο γιά αντιστοιχη νομοθεσια σε επιπεδο Ευρωπαικής Ενωσης. Αντε και στα δικά μας... η ευχή, ωστε συντομα να μπορεσουμε και στην χώρα μας να πιστοποιουμε και να αναγραφουμε επισημα στην ετικετα, την ιδιαιτερη δουλεια που εχει γινει στο κρασι που περιέχει η φιάλη, ιδιαιτερα οταν αυτο ταξιδευει στα περατα του κοσμου και ανταγωνιζεται αντίστοιχα. Σημερα, η μη υπαρξει της αναγραφής του αλλεργιογόνου ορου "περιέχει θειωδη" στην ετικετα ενος φυσικου κρασιού, αδυνατει πλεον να περιγραψει από μονη της, ολοκληρη την δουλεια του οινοποιού σε ενα φυσικό κρασί της χωρας μας, που φτανει στα ποτηρια ειδικού κοινού ανα τον κοσμο. Οι προδιαγραφρες και η διατροφική σημανση των οινων φυσικής οινοποιησης, αναμενεται να διαχωρισουν εν μεροι τα φυσικά από τα "ηπιας" τεχνο-φυσικά κρασια, που κυκλοφορουν ευρεως πλεον. Περιμενοντας ως το τελος του 2023 την διαφανεια στο κρασί, από την αναμενομενη Ευρωπαικη νομοθεσια για την αναγραφη των διατροφικων συστατικων στην ετικέτα του κρασιού, το ερώτημα ειναι: Γιατί στα βουβά, κύριοι οινο-νομοθετες της χώρας ? Σχεδιαζεται επίσκεψη / περίπατο ? Τοπική πρόβλεψη καιρού στην περιοχή των αμπελώνων μας από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Τρύγος #52 (1972 - 2024) Βιοδυναμικη αμπελουργια - Πιστοποιηση Demeter International
|
HALL 1 STAND A20-B21 Δοκιμαστε Ροζε φυσικο αφρωδες Peperato (PetNat) Retsina Black Label NAS (No Added Sulfides) Ρετσινα KUkunaRA Νεα αποψηΔοκιμαστε το 2024ΒΑΚΧΕΣ 2025Σάββ. 8 Μαρ 25Ρομάντσο - Αθηνα__________________ Πως φτιαχνεται ο χυμος & τα αλλα προιοντα σταφυλιου ?Δες YouTube βιντεο 57' Organic Life https://youtube.com/playlist?list=PL6BaSaApUkf1-BnDWiVOBUV-PRQYh08m0&si=Jy9PZJFgqbW16YEF https://youtu.be/46m0GP377g8?si=rR_V_QbCvQP4I5O7 ___________________ Η βοτανολογος Μαριλενα Μοσχουτη μας θυμιζει τα ευεργετικά χαρακτηριστικά του σταφυλιου στην διατροφή μας ____________________
______________________ Η τεχνη στον οινο χωρίς θειωδη Retsina & Savatiano BL '22
Mandilari-Savatiano BL 2022
Δοκιμαστε τις φυσαλιδες Ancestral Series '23 X3 collection
Black Label σειρα αυθεντικών οινων φυσικής μεθοδου οινοποιησης Σαββατιανο / Μαλαγουζια-Ασυρτικο / Μανδηλαρι-Σαββατιανο / Ρετσινα
. ___________ 25 χρονια Επετειακος οινος Ρετσινα βαρελι Retsina BL'20 Barel Special Edition Παρήγγειλε εδω στο e-wineshop τις ετικετες μας ___________________________ Σοδες απο νερο της ρωγας σταφυλιου
100% φυτικες χωρις ζαχαρη
|