Νοεμβριος 2024
Οίνοι 2024 Ο τρυγος ολοκληρωθηκε νωρις καθώς η ξηρασια της Αττικής γης δυσκολεψε το αμπελι και τους καρπους του. Ευτυχώς οι καλοκαιρινες βροχουλες βοηθησαν τα αμπελια να αντεξουν την δευτερη χρονια ξηρασιας. Τα σταφυλια συλλεχθηκαν με το χερι σε καταλληλες ημερες, βελτιστες για τα ποικιλιακα τους αρωματα, που φετος εχουν ιδιαιτερη ενταση και ειναι ετοιμα νωριτερα φετος. Τα γλευκοι εχουν αποζυμωσει και τα νεαρα κρασια τυποποιουνται. Απολαυστε τα ωριμα κρασια της σειρας Black Label 2022, που εχουν αναδειξει ωραια τα ποικιλιακά αρώματα, την λεπτοτητα της Μαλαγουζιας με το Ασυρτικο και το δροσερο Μανδηλαρι. Το ροζε Μανδηλαρι 22 διακριθηκε με χρυσο μεταλιο στον διεθνη διαγωνισμο βιολ. οινων στην Γερμανια. Συνοδευστε τους μεζεδες με τις δροσερές φυσαλιδες με εναν απο τους φυσικους αφρώδεις οινους στις σειρας Ancestral '23, με το λευκο τραγανο Σαββατιανο στο Yomatari, το ιδιαιτερα πικαντικο ροζε Piperato και τα κερασενιο Kokkineli Λιγοστοι οι διαθεσιμοι οινοι στο ασκο-πουγκι 1,5L με την κουκουβαγιά, Hoot Amper και Hoot Light Red του 2023, το ροζε Merlot Grenage R, το Chardonnay και το μεστό Merlot-Syrah, που διατίθενται σε οικονομική ευκαμπτη συσκευασία Pouch 1,5L καταλληλη για αλκοολουχα τρόφιμα.
Η οικονομική συσκευασία του ασκού 1,5 λίτρου, κανει προσιτη την ποιοτητα των οινων μας στην ειδική ευκαμπτη συσκευασια με την διπλασια χωρητικότητα, και καλη τιμή (κοντα στο κόστος της μιάς φιάλης, για περιεχόμενο δύο φιαλών 2Χ750ml.) Ναι, ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ειναι υπαρκτος και προδιαγραφεται, οχι ομως στην Ελλάδα Στην Γαλλία ο ΙΝΑΟ εχει αναγνωρίσει και προδιεγραψει την χρήση του όρου / σηματος Οινος φυσικής μεθοδου οινοποιησης. Αποτελεσμα της δουλειας του πρωτοπορου γαλλικου συνθηκατου με 250+ οινοπαραγωγούς του ειδους, που εδειξαν τον δρομο γιά αντιστοιχη νομοθεσια σε επιπεδο Ευρωπαικής Ενωσης. Αντε και στα δικά μας... η ευχή, ωστε συντομα να μπορεσουμε και στην χώρα μας να πιστοποιουμε και να αναγραφουμε επισημα στην ετικετα, την ιδιαιτερη δουλεια που εχει γινει στο κρασι που περιέχει η φιάλη, ιδιαιτερα οταν αυτο ταξιδευει στα περατα του κοσμου και ανταγωνιζεται αντίστοιχα. Σημερα, η μη υπαρξει της αναγραφής του αλλεργιογόνου ορου "περιέχει θειωδη" στην ετικετα ενος φυσικου κρασιού, αδυνατει πλεον να περιγραψει από μονη της, ολοκληρη την δουλεια του οινοποιού σε ενα φυσικό κρασί της χωρας μας, που φτανει στα ποτηρια ειδικού κοινού ανα τον κοσμο. Οι προδιαγραφρες και η διατροφική σημανση των οινων φυσικής οινοποιησης, αναμενεται να διαχωρισουν εν μεροι τα φυσικά από τα "ηπιας" τεχνο-φυσικά κρασια, που κυκλοφορουν ευρεως πλεον. Περιμενοντας ως το τελος του 2023 την διαφανεια στο κρασί, από την αναμενομενη Ευρωπαικη νομοθεσια για την αναγραφη των διατροφικων συστατικων στην ετικέτα του κρασιού, το ερώτημα ειναι: Γιατί στα βουβά, κύριοι οινο-νομοθετες της χώρας ? Σχεδιαζεται επίσκεψη / περίπατο ? Τοπική πρόβλεψη καιρού στην περιοχή των αμπελώνων μας από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Τρύγος #52 (1972 - 2024) Βιοδυναμικη αμπελουργια - Πιστοποιηση Demeter International
|
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΝΟΕ '24 12:00 - 15:00 Ξενάγηση στο οινοποιείο - Δοκιμή νεαρων οινων '24 Δωρεαν με δηλωση συμμετοχής εως 9/11 __________________ Δοκιμαστε μας WINE & ART FESTIVAL
|