y

Ιανουαριος 2024

Νεαροι οινοι '23

Οι φθινοπωρινες βροχουλες αναζωογωνισαν την Αττική γη, ενω τα κρυα βοριαδακια εριξαν τα αμπελοφυλλα. Το αμπελι κοιματε και οι εργασιες για το γονιμο εδαφους ολοκληρώνονται με το BD500p. Τα νεαρα κρασια καθαρισουν αργα και εμφιαλώνονται ωστε να εξεληχθουν στην φιαλη.

Απολαυστε τα κρασια της σειρας Black Label 2022, που εχουν ανοιξει ωραια τα ποικιλιακά αρώματα, το μεστό σωμα του Σαββατιανου, την λεπτοτητα της Μαλαγουζιας με το Ασυρτικο και το δροσερο Μανδηλαρι. Το ροζε Μανδηλαρι ηδη διακριθηκε με χρυσο μεταλιο 91/100 στον διεθνη διαγωνισμο βιολ. οινων στην Γερμανια.

Συνοδευστε τους μεζεδες με τις δροσερές φυσαλιδες με εναν απο τους φυσικους αφρώδεις οινους στις σειρας Ancestral, με το λευκο τραγανο Σαββατιανο στο Yomatari, το ιδιαιτερα πικαντικο ροζε Piperato και τα Χριστουγενιατικα γλυκα με κερασια στο Kokkineli

Διαθεσιμοι οι φρεσκοι οινοι στο ασκο-πουγκι 1,5L με την κουκουβαγιά, Hoot Amper και Hoot Light Red του 2023, το ροζε Merlot Grenage R, το Chardonnay και το μεστό Merlot-Syrah, που διατίθενται σε οικονομική ευκαμπτη συσκευασία Pouch 1,5L καταλληλη για αλκοολουχα τρόφιμα.

Η οικονομική συσκευασία του ασκού 1,5 λίτρου, κανει προσιτη την ποιοτητα των οινων μας στην ειδική ευκαμπτη συσκευασια με την διπλασια χωρητικότητα, και καλη τιμή (κοντα στο κόστος της μιάς φιάλης, για περιεχόμενο δύο φιαλών 2Χ750ml.)

Ναι, ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ειναι υπαρκτος και προδιαγραφεται, οχι ομως στην Ελλάδα

Στην Γαλλία ο ΙΝΑΟ εχει αναγνωρίσει και προδιεγραψει την χρήση του όρου / σηματος Οινος φυσικής μεθοδου οινοποιησης. Αποτελεσμα της δουλειας του πρωτοπορου γαλλικου συνθηκατου με 250+ οινοπαραγωγούς του ειδους, που εδειξαν τον δρομο γιά αντιστοιχη νομοθεσια σε επιπεδο Ευρωπαικής Ενωσης.

Αντε και στα δικά μας... η ευχή, ωστε συντομα να μπορεσουμε και στην χώρα μας να πιστοποιουμε και να αναγραφουμε επισημα στην ετικετα, την ιδιαιτερη δουλεια που εχει γινει στο κρασι που περιέχει η φιάλη, ιδιαιτερα οταν αυτο ταξιδευει στα περατα του κοσμου και ανταγωνιζεται αντίστοιχα.

Σημερα, η μη υπαρξει της αναγραφής του αλλεργιογόνου ορου "περιέχει θειωδη" στην ετικετα ενος φυσικου κρασιού, αδυνατει πλεον να περιγραψει από μονη της, ολοκληρη την δουλεια του οινοποιού σε ενα φυσικό κρασί της χωρας μας, που φτανει στα ποτηρια ειδικού κοινού ανα τον κοσμο. Οι προδιαγραφρες και η διατροφική σημανση των οινων φυσικής οινοποιησης, αναμενεται να διαχωρισουν εν μεροι τα φυσικά από τα "ηπιας" τεχνο-φυσικά κρασια, που κυκλοφορουν ευρεως πλεον. Περιμενοντας ως το τελος του 2023 την διαφανεια στο κρασί, από την αναμενομενη Ευρωπαικη νομοθεσια για την αναγραφη των διατροφικων συστατικων στην ετικέτα του κρασιού, το ερώτημα ειναι:

Γιατί στα βουβά, κύριοι οινο-νομοθετες της χώρας ?

Σχεδιαζεται επίσκεψη / περίπατο ?

Τοπική πρόβλεψη καιρού στην περιοχή των αμπελώνων μας από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

 




Τρύγος #51

(1972 - 2023)


Βιοδυναμικη αμπελουργια - Πιστοποιηση Demeter International


 

 

ΒΚΧΣ 4

ΡΟΜΑΝΤΖΟ - ΑΘΗΝΑ

Παρ 1 & Σαβ 2 Μαρτη 2024


Savatiano BL '22

Οινος χωρίς την προσθηκη θειωδων

 

Mandilari-Savatiano BL 2022

Δοκιμαστε τις φυσαλιδες Ancestral Series '22 X3 collection


  Black Label σειρα αυθεντικών οινων φυσικής μεθοδου οινοποιησης

Σαββατιανο / Μαλαγουζια-Ασυρτικο / Μανδηλαρι-Σαββατιανο / Ρετσινα

..

.

___________

25 χρονια Επετειακος οινος

Ρετσινα βαρελι

Retsina BL'20 Barel Special Edition


Παρήγγειλε εδω στο e-wineshop τις ετικετες μας

___________________________

Σοδες απο νερο της ρωγας σταφυλιου

100% φυτικες χωρις ζαχαρη

__________

Παρε μαζί σου ενα ευκαμπτο Magnum 1,5L

Περιεχει δυο φιάλες φρεσκο βιολ. κρασί

Οικονoμική ευκαμπτη συσκευασία σε πουγκι 1,5L δηλ. δύο φιαλών 0,75 σε φιλική για περιβάλλον & άνθρωπο, συσκευασία -κατάλληλη γιά αλκοολούχα τρόφιμα

Ταξιδεύει ευκολά μαζί σας, στο βουνό και την θάλασσα, ενώ διατηρεί τα αρώματα το φρέσκου βιολογικού κρασιού και μετά το ανοιγμα.

____________________________

Δοκιμάστε τα προιοντα μας

Φυτικο νερο σταφυλής

____________________________

Ολα τα προϊόντα μας είναι κατάλληλα γιά χορτοφάγους

Δεν περιέχουν καμμία ζωική ύλη

Πιστοποίηση Vegan UK

________________________________

"Η Σημασία του Φυσικού οινου στη διατροφή μας"

Ενα αρθρο 10ετειας αλλά ζωντανο του οινολόγου Βασ. Βαϊμακη (2012), ερχεται να συμβαλει στο διάλογο γιά τον προσδιορισμό του όρου "Φυσικός οινος" στην χώρα μας

Σας αποστελουμε απ ευθειας ολα μας τα προίοντα