... κρασιά που συνοδεύουν μουσική Jazz

Μαρτιος 2017

Η σοδεια 2017 ξεκινησε

Μετά τα κρυα του χειμωνα το αμπέλι σιγά - σιγά ξυπνά. Τα κλαδέματα του δίνουν την κατευθυνση αναπτυξης γιά την φετινή άνοιξη. Η χορτοκοπή είναι τώρα η κύρια δραστηριότητα στον αμπελώνα.

Οι καλές βροχές προσεφεραν μιά ωραία υγρασία στο εδαφος και τους μικροοργανισμούς του. Είναι πλέον σίγουρο ότι συμβάλουν στην καλή του γονιμότητα. Δηλάδη εδαφολογικά την άνοιξη αναμένουμε σε μιά "καλή χρονια".

Στο οινοποιείο οι εμφιαλώσεις των λευκών ολοκληρώνονται. Δυο νεες ετικέτες φυσικών οίνων ετοιμάζονται.

Μιά σπάνια ευκαιρία να δοκιμάσεται την παλέτα ώριμων αρωμάτων στο Παλαιωμένο σαββατιανό βαρέλι 5 ετών. Εξαιρετικοί φρέσκοι οι βιολογικοί οινοι 2016, ποικιλιών όπως το Σαββατιανό και το "απαλό" ερυθρό Merlot και το γεμάτο Syrah διατίθενται σε οικονομική συσκευασία 1,5L. Εξαντληται το φετεινό Σαββατιανό ενώ κυκλοφορεί το νεαρό δημοφιλές ερυθρό Merlot-Σαββατιανο και το μεστό Melot - Syrah αλλα και η Ρετσίνα Ηλιος 2016

Τα φρεσκα βιολογικά κρασία, στην οικονομική συσκευασία του ασκού 1,5 λίτρου, λαμβάνουν θετικά σχόλια, τόσο με το περιεχόμενο όσο και με την κομψή εμφάνιση στην ενδιαφέρουσα χωρητικότητα και τιμή (στο κόστος μιάς φιάλης, το περιεχόμενο δύο φιαλών 2Χ750ml.) Λευκό Σαββατιανό και νεαρό ερυθροπό Merlot το κομψό ερυθρό Merlot - Syrah και η φρέσκια Ρετσίνα Ηλιος σε ασκό 1,5 λίτρου

Προτιμήστε το πιστοποιημένο "βιολογικό κρασί". Ειναι η καλύτερη εκφραση βιολογικότητας και βιολογικότερο από το "κρασί από σταφύλι βιολογικής γεωγίας" καθώς πιστοποιηται επιπλέον και η διαδικασία οινοποιησης.

Εχει θεσμοθετήθεί και πιστοποιήται πλέον η διαδικασία της βιολογική οινοποίησης. Έτσι η ενδειξη Βιολογικός Οίνος, εμφανίζεται αρχής δεδομένης από τις ετικέτες μας ολων οίνων μας μετά 2012. Αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω οίνοι, ελέγχονται επιπλέον και ώς προς τους όρους της οργανικής οινοποίησης και τα επιπεδα θειωδους που θέσπισε η ΕΕ.

Μια σημαντική η οινική προόδος, από το μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενο όρο "Οίνος από σταφύλι βιολογικής καλλιέργειας" που περιοριζόταν στον έλεγχο του τρόπου καλλιέργειας του σταφυλιού, ενώ τώρα αξιολογεί τις οινολογικές ουσίες και μεθόδους που ακολουθούνται στην οινοποίηση των βιολογικών οινων.

Τοπική πρόβλεψη καιρού στην περιοχή των αμπελώνων μας από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

 
Τρύγος # 44

(1972 - 2016)


1,9 Δεκαετείες Βιολογικής Αμπελουργίας & Οινοποιησης

(1998 - 2017)


Αντιμετωπίζουμε τη κρίση Αγοράζοντας Ελληνικά

 

Ειδικός Φόρος Καταναλωσης στο κρασί.

 

 

 

 

Δοκιμάστε μας

HALL 4 - OINOTELIA STAND D35

METROPOLITAN EXPO

ΑΘΗΝΑ 18 - 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

_____________________________

ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2017

Κυριακη 28 Μαϊου

_____________________________

Κυκλοφόρησε

Φλέρτ 2016

Μπήκαν στο μπουκάλι οι φετινές φυσαλίδες από το σώμα του Μerlot και τη μύτη Μαλαγουζιάς, μετά από την ημιξηρη ροζέ βιολογική οινοποιηση σε μιά ημιαφρώδη εκδοχή.

Δειτε την περιγραφή γιά το Φλέρτ 2015

 

_____________________________________

Νεα και όμορφη από την φύση της

Organic Retsina Natural Wine 2016

Η καλυτερη εκφραση της Ρετσινας Μεσογείων. Αποτελεσμα φυσικής οινοποίησης, χωρίς ζύμες, χωρίς φιλτράρισμα, χωρίς κολλάρισμα
_______________________________________
 

Χρυσό μετάλλιο - Ερυθρός SEiRA#1 2010

Διεθνης διαγωνισμός βιολ. οινων Wine System Γερμανια Ιουν. 2015

____________________________________

Παρε μαζί σου δυο μπουκάλια φρεσκο κρασί

Οικονoμική ευκαμπτη συσκευασία περιεχομένου δύο φιαλών & φιλική για περιβάλλον & άνθρωπο, συσκευασία -κατάλληλη γιά αλκοολούχα τρόφιμα- Ταξιδεύει ευκολά μαζί σας, στο βουνό και την θάλασσα, ενώ διατηρεί τα αρώματα το φρέσκου βιολογικού κρασιού και μετά το ανοιγμα.

____________________________

ΝΩΠΟ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΑ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ ΒΙΟ

Παραγεται σε χαμηλή θερμοκρασία από φρέσκο χυμό σταφυλιού - χωρίς καμμία προσθήκη

κατάλληλο γιά ωμοφάγους

για χυμούς / κοκτέιλ / γρανίτες / σάλτσες / μαρμελάδες & φυσικά μουσταλευριά όλο τον χρόνο,

ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟ & ΣΥΜΦΕΡΕΙ

προσθετετε 3 μέρη νερό και δίνει περίπου 2,5 λίτρα χυμού σταφυλιού

____________________________

Πιστοποίηση Vegan UK

Ολα τα προϊόντα μας είναι κατάλληλα γιά χορτοφάγους

δεν περιέχουν καμμία ζωική ύλη

________________________________