Το ζωντανό κρασί


Εμείς εδώ στα Μεσόγεια της Αττικής παράγουμε από παλιά κρασί με την αντίληψη ότι φτιάχνουμε ένα βασικό αγαθό γιά το καθημερινό τραπέζι. Η παράδοση της οικογένειας μας ως αμπελοκαλλιεργητές, μας δίδαξε ότι η καλύτερη τροφή πλούσια σε γεύση και θρεπτικά στοιχεία είναι αυτή που παράγεται με απλές και φυσικές διαδικασίες. Η αγάπη μας και η αναζήτηση γιά φυσικά προϊόντα μας οδήγησε στη βιολογική καλλιέργεια και στη πιστοποίησή μας από τον οργανισμό ελέγχου ΔΗΩ.

Εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις αυτές στο αμπέλια μας και την οινοποίηση φτιάχνουμε οργανικό κρασί από υγειές σταφύλι βιολογικής καλλιέργεια όπου αποτελεί υψηλή έκφραση της υγιεινής διατροφής.

Το φρέσκο σταφύλι συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φρούτα με τα πλέον ολοκληρωμένα θρεπτικά συστατικά, που περιέχει βιταμίνες, βασικά μέταλλα, εύκολα απολήψιμα σάκχαρα και χρήσιμες ουσίες που καθαρίζουν τον οργανισμό. Κατά την ζύμωση του μούστου οι φυσικές ζύμες ευργετικών μυκήτων συλλέγουν επιλεκτικά και μετατρέπουν τα χρήσιμα συστατικά κάνοντας τα ακόμα πιό συμβατά στο πεπτικό μας σύστημα.

Η οινοποίηση ενδυναμώνει τις υγιεινές ιδιότητες του σταφυλιού σε μιά καλύτερα αποθηκεύσιμη μορφή - το κρασί.

Το ζωντανό κρασί είναι βασικό στοιχείο τόσο της μεσογειακής διατροφής, όσο και της σύγχρονης ολοκληρωμένης διατροφής. Από την αρχαιότητα και περίπου μέχρι τον καιρό του Ιησού Χριστού ήταν απαραίτητο αγαθό στο τραπέζι και το κύριο εορτασικό στοιχείο του δείπνου και της γιορτής, επιλεγμένο όχι μόνο γιά τις μεθυστικές του ιδιότητες αλλά και γιά την εξαιρετική θρεπτική και αναζωογονητική του αξία.

Τα τελευταία 40 χρόνια μετά την μαζική παραγωγή και τη παγκοσμιοποίηση της οινοβιομηχανίας η υγιεινή και διατροφική ποιότητα του κρασιού έχει παραμεληθεί. Η αύξηση της προσθήκης χημικών και πληθώρα μηχανικών διευκολήνσεων που εμφανίστηκαν μετά τον πόλεμο απομάκρυναν και τυπικά την "ζωή" από το κρασί. Σήμερα σχεδόν όλα τα τυπωποιημένα κρασία έχουν περιορισμένα θρεπτικά συστατικά και περιέχουν διάφορες επιτρεπόμενες χημικές ενώσεις, ειδικά θειώδεις, η κατανάλωση των οποίων είναι επιζήμια γιά την υγεία μας.

Στην Οικογένεια Γεώργα καλλιεργούμε τα δικά μας σταφύλια γιά να κάνουμε το δικό μας κρασί με την μέγιστη υγιεινή και ζωντάνια του προϊόντος. Με φυσικό τρόπο βιολογικής καλλιέργειας σταφυλιού και αβίαστη οινοποίηση παράγουμε εξαιρετικά παρθένο κρασί που διατηρεί τα φυσικά χαρακτηριστικά και το άρωμα της ποικίλιας του σαββατιανού.


Επάνω